Streetworkout, dé trend in Outdoor Fitness

Streetworkout is niet meer weg te denken als outdoor fitness activiteit. In korte tijd is het enorm populair geworden over de hele wereld. Het is een sport waarbij men het eigen lichaamsgewicht als weerstand gebruikt en deze wordt al sinds de Oudheid toegepast.

Streetworkout is eigenlijk hetzelfde als Calisthenics, een woord dat afkomstig is van het oude Griekse ‘kállos’, wat schoonheid betekent, en ‘sthénos’, wat kracht en kracht betekent.

Het is niet eenvoudig om de exacte oorsprong van de sport te vinden, maar het is begonnen als een stedelijke gebieden, voornamelijk in de VS en Oost-Europa. Streetworkout is de moderne naam voor trainen met eigen lichaamsgewicht. Het enige verschil is dat het trainen op straat en in parken wordt gedaan, en niet in fitness centra. Er zijn in de verschillende delen van de wereld heel veel Streetworkout parken opgekomen.

Streetworkout heeft enkele unieke elementen; het is meer instinctieve manier van trainen, veelal in een groep/community en het staat voor een gezonde manier van leven, en kan daarom als een zelfstandige sport worden beschouwd.

Het helpt bij het opbouwen van een sterk lichaam, waarmee je een goede conditie hebt om ook andere sporten te beoefenen. Door de grote verscheidenheid aan oefeningen, waarbij je alle spiergroepen aanspreekt, maakt het toegankelijk voor zowel meisjes als jongens.

Het voornaamste kenmerk van de sport is dat het goedkoop is. Bijna iedereen kan het zich veroorloven, omdat je geen lidmaatschap hoeft te betalen en je alleen een paar schoenen, sportkleding en een goede begeleider nodig hebt, die je de basisbeginselen kan leren.

Streetworkout brengt kracht, mobiliteit, balans en coördinatie en algehele fysieke fitheid.

Ga naar https://www.denfit.nl/ voor meer informatie over Streetworkout parken en toestellen.

Published by Denfit Outdoor Fitness

Wij zijn de toonaangevende leverancier van outdoor fitnessapparatuur in Nederland. We leveren ons uitgebreide assortiment fitnessapparatuur wereldwijd, waaronder Australië, Singapore, Aisa, Taiwan en heel Europa. Bezoek onze online website vandaag voor aanvullende informatie.

Leave a comment

Design a site like this with WordPress.com
Get started